webdwarf.dk social videoes

Hvorfor virker explainervideoer på sociale medier?

Hvorfor virker explainervideoer på sociale medier?
Spørgsmålet flere af mine samarbejdspartnere tænker over. Og der er flere svar. . Men helt simpelt; Hvis du forestiller dig at du scroller igennem dit nyhedsfeed på fx de sociale medier og du først ser en lang tekst eller artikel lagt op, og derefter ser en video der er postet, hvilken post ville du så mest have lyst til at stoppe op ved og klikke på?

Uden at generalisere, ville mit bud være, at langt de fleste ville vælge videoen. Og tallene viser da også at videoer er delt på de sociale medier 12 gange så meget som links og tekstopdateringer samlet.
Mange kan ikke overskue at gå i krig med at få produceret en video til markedsføring. Ët er bekymringer omkring prisen , men derudover selve den arbejsdopgave at fuldføre sådan en produktion produktionsamarbejde For produktion af en vidoe tager da tid, ik ?

Hertil er svaret enkelt; nej. At få en video behøves hverken at være dyr eller tidskrævende, og på webdwarf gør vi en dyd ud af at finde en løsning, der passer til kundens resourcer.. Til de kunder, der har styr på den kreative tankegang , har vi en løsning hvor selve ideen og manuskript bliver lavet ”in house” , hvor efter vi sørger får at producerer en flot videoen ud af udkasten. En mere komplet pakke , ka være at kunden overlader hele ide udviklingen til os. VI gennem kigger jeres salgsmaterialer og kommer med bud på handling og grafik
Men hvorfor virker videoindhold så godt på det sociale medier?

1) Videoer er korte.
I et medie som fx Facebook, arbejdes der med enormt kort tid, hvor folk er interesserede i din post. De fleste scroller meget hurtigt igennem et feed, og har lidt tålmodighedtil hvert post . Det skal fange og det skal gå hurtigt. En klassisk explainervideo tager omkring 60 sekunder, og på denne tid kan du både fortælle effektivt om det givne marked du er i, introducere dit produkt eller ydelse, samt lave en endelig ”call to action” så kunden kan finde dig. Alt sammen information og forståelse, der ville kræve en del læsearbejde, hvis det avde været fremvist i tekstform,

2) Animationer er tiltalende:
Ved at lave en explainervideo med dertilhørende animationer, så tager man brodden af selvhøjtideligheden hos firmaet og selv meget specialiserede brancher kan sælges med et spændende twist . De fleste finder tegnefilm tiltalende og dette har vi gjort siden vi var helt små. Derudover er mennesket naturligt tiltrukket af billeder og visuelle elementer end tekst.

3) Den mobile trafik er højere end via desktop
Antallet af minutters video set på mobileplatforme er virkelig eksploderet. Sammenlqgt er 54% af al internettrafik og over 80% af trafikken til de sociale medier via mobileplatforme. Derudover så bliver 1/3 af alt internet trafik brugt på at se videoer.

Skulle du have nogle spørgsmål omkring markedet for video, eller bare er interesseret i bruge video indenfor din markedsføring, så hiv fat i mig på hejwebdwarf@gmail.com eller på +45 26270465
Hav en rigtig god dag 🙂

Hilsen

Team Webdwarf.dk / Nicolai